En statslig støtteordning for kulturhuse? 

I den seneste tid har en række af landets største kulturhuse slået på tromme for, at der skal laves en ny statslig støtteordning for det, de kalder “regionale kulturcentre”.

Nyhedsbrev

tirsdag den 12. december 2023

af Torben Vinter

Pengene skal bruges på at udvikle kulturhusenes aktivitetsflade, skabe nye udviklingsprojekter og tænke på tværs af siloer, hvor kultur eksempelvis møder iværksætteri, sundhed, demokrati, turisme og landdistriktsudvikling.

Det lyder jo rigtigt godt, alt sammen. Men vi tror i KULTURENS på, at kulturen skal betragtes som et økosystem og at man derfor ikke blot kan “nøjes” med at lave en ordning, der løfter i toppen af systemet. Med andre ord: Vi skal have løftet på flere niveauer, hvis kulturhusene for alvor skal spille en rolle i dansk kulturliv - og lykkes med at være platforme for kulturelt iværksætteri.

Derfor har vi skrevet et indlæg, hvor vi argumenterer for, at en national støtteordning for kulturhuse også indeholder initiativer, der er målrettet det vi kalder vækstlags- og nichekulturhuse samt en honorarstøtte til kulturhusene. Med en sådan model vil en række kulturhuse kunne prioritere indsatser, som løfter kulturelle iværksætter og vækstlagsaktørers arbejde.

'Det er vores drøm, at endnu flere får adgang til sparring og arbejdspladser, hvor de kan udvikle og forløse deres kulturelle potentiale. 

Læs hele debatindlægget her.

Gå ikke glip af nyt fra Kulturens Selvstændige.

Kontakt

Kulturens Selvstændige

Krausesvej 3, 2300 København Ø

Støttet af

Gå ikke glip af nyt fra Kulturens Selvstændige.

Support

Privatlivspolitik

Cookies

Støttet af

Kontakt

Kulturens Selvstændige

Krausesvej 3,
2200 København Ø